onsdag 11 november 2009

Myles Kennedy är en av de goda

  1. Alter Bridge
  2. Solo
  3. Slash
  4. Mayfield Four
  5. Gitarrknäppare
Att gilla Alter Bridge är en paradox eftersom det säkert finns 100.000 liknande band som jag fullständigt avskyr. Men Alter Bridge har några ingredienser som andra orkestrar i samma "genre" totalt saknar. Dom har en sjuhelvetes gitarrknäppare i Mark Tremonti men framför allt så har dom Myles Kennedy på sång och gitarr. Jag har läst och sett jämförelser med Alter Bridge och Creed (3/4 av AB kommer från just nämnda rövband) men det är just Myles som är den stora skillnaden. Okej det är ingen rättvis jämförelse eftersom mongot i Creed faktiskt inte kan sjunga överhuvudtaget. Men det förtar ändå inte Myles sinnessjuka pipa.  Alter Bridge hamnar överst på Myles Kennedys lista.
På plats nummer 2 har vi hans solokarriär. Jag har förvisso inte hört speciellt mycket men det kvittar. Det jag hört är ruggigt bra och soloskivan som släpps under 2010 kommer bli extremt bra. Det bara är så.
På tredje plats hittar vi Slash. Och Slash har ju uppenbart väldigt bra smak eftersom Myles fick sjunga på hans upcoming album som även den släpps 2010.
På fjärde plats har vi det band som Myles frontade innan han hoppade över till AB. Låter som ett klent AB men ändå jävligt bra. Och sist men för bövelen inte minst så har vi Myles egna kvaliteter som gitarrist. Det är fan ingen dussinknäppare som innehar denna gudomliga sångröst. Nej nej, Myles är kunglig även på gura. Vilket inte gör det hela mindre trist. Aaaaight?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar