torsdag 19 november 2009

Bättre än originalet?

  1. Shania Twain
  2. Celine och Anastacia
  3. Pruttgubbe
  4. Countrypojkar
 Det finns tydligen inga som helst betänkligheter när det gäller att slakta låtar vilket denna lista ska påvisa. Offret som leds till slakten är AC/DC "You shook me all night long", en alldeles förträfflig låt. Vad som dock är enormt sorgligt är att etablerade artister tror att denna låten gör dom lite balla och rockiga om de framför den.
Först ut är fröken Twain. Säga vad man vill om henne (hon är sjukt snygg) men framföra AC/DC bitar är helt uppenbart inte hennes pryl. Det är så klämkäckt att det gör ont både i öron, ögon och mage.
Celine är i min bok 2500 mil ifrån allt som heter rock eller hårdrock. Men det tycker ju uppenbart inte hon. Ett stående nummer i hennes, rätt trista, Las Vegas show är att fullständigt förstöra låten. Och för att ytterligare visa tecken på dålig smak så bjuder hon in Anastacia. Va? Oerhört kasst.
Pruttgubben är nästan bäst av ovan nämnda akter. Han kan då alltså "spela" låtar men hjälp av lite luft och sina händer. Vad han tydligen inte märker är att det låter som han sitter och skiter fram låtar. Men det gör ju det bara roligare.
Hayseed Dixie gör ett rent klent försök även dom till en cover. Det som räddar dom är ju att de faktiskt är lite coola. Men är det bättre än originalet? Knappast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar