måndag 12 oktober 2009

Saknade klubbar

 1. Cigarettklubben
 2. Instrumentklubbar
 3. Dvärgklubben
 4. "Facebook"klubb
 5. Ninjaklubb

I dagens medelklassumgänge så fullständigt vimlar det utav klubbar och provningar där olika sorter av öl, whiskey eller cigarrer ska avnjutas för att sedan kanske betygsättas. Det ingår också väldigt ofta en kort historik om varje produkt som på något djävulskt konstigt vis förhöjer smakkänslan och upplevelsen. En cigarr eller ett glas whiskey som från första bloss eller första mun smakar röv kan genom en liten kort berättelse helt plötsligt smaka enormt fint.
- Jaså, det är har legat i en tunna på havsbottnen i 300 år? Ja, det var ju rätt gott trots allt
Det är idag kutym att precis alla män över 25 ska tycka om cigarrer och whiskey. Man ska gilla röka från Kuba och dryck från antingen Skottland eller Irland. Och man ska påpeka detta så ofta det bara går. Så fort man vädrar ett glas sprit så man skryta om sin Single Malt kunskap och håna all dryck som lagrats mindre än 18 år.
Detta gäller inte alls på cigarettklubben. Här träffas och umgås helt vanliga rökare och pratar om favoritciggen, som du kan köpa på Ica. Man skryter om lungcancer som besegrats och vart man köper billigast smuggelcigg. I denna klubb är alla märken tillåtna oavsett om de rullats av munkar i de skotska högländerna eller av underbetalda barn i Indien. Cigarettklubben är rättvis.

 Instrumentklubbar ska skiljas från vanliga "bandmöten" där musiker träffas för att utöva musik med sina instrument. I dessa klubbar så träffas folk och pratar om sina instrument och provar nyinköpta instrument. Kanske någon har en ny fagott eller elbas som de vill dela med sig. Ännu roligare blir det om alla har samma typ av instrument med sig och det ska provas samtidigt. Högljutt!
Dvärgklubben är en klubb för dvärgar. Inte ovanligt kortväxta människor utan dvärgar som är grymma på att bryta konstiga metaller och svinga yxor.
Att träffas och enbart prata om facebook, eller annat internetcommunity, är en högst saknad klubb. Det är givetvis totalförbjud att använda dator under ett möte. Papper, penna och suddgummi går däremot bra.
En klubb där ninjor träffas, pratar och skryter om vilka samurajer de mördat vore också en bra klubb.

2 kommentarer:

 1. Icke att förglömma: Snusklubben. Där avhandlas snuset i all dess eleganta enkelhet. Är påssnus för Gay-people. Är Röda Lacket ett sentimentalt barndomsminne. Osv....fan vad vackert det hade varit.

  //Badlands

  SvaraRadera
 2. Ytterligare en saknad klubb är den för alla oss som läser andras listor... tänk att få samlas för att byta erfarenheter på ett ljuvligt strukturerat och tillika listigt sätt - himmelriket är nära!

  SvaraRadera