tisdag 27 oktober 2009

Otippat och en del pinsamheter

 1. Ultima Thule
 2. Carola
 3. Hanson, MMMBop
 4. Thriving Ivory, Angels on the moon
 5. Sebastian
Alla har vi säkert några låtar eller artister som vi vid något svagt tillfälle i livet tyckt var väldigt bra och som man år senare undrar hur i hela friden man tänkte då. Jag kommer delge en lista över några helt förbluffande konstiga artister samt några låtar som är otippade av olika anledningar. Vi rivstartar med första plats och här hittar vi ett gäng snubbar som älskar vikingar, öl, sverigedemokrater och dalahästar. Att jag vid ett tillfälle i mitt liv tyckte att en del låtar med Ultima Thule var okej kan kanske bero på ett extremt grupptryck eller temporär sinnesförvirring. Jag vet att jag även vid tillfälle försökte rättfärdiga den pinsamhet med att "Jo, men musiken är ju bra och inte alla låtar handlar Svea rike och dess invånare". Det var ju såklart ett satans nonsens från min sida. Dom har aldrig varit bra någonstans. Ren och skär jävla dynga som inte går att bortförklara hur mycket man än anstränger sig.
Om man backar bandet ytterligare några år från min semi-rasistiska period så fanns det även en tid när jag tyckte Carola var himla bra. Eller jag tyckte nog snarare att hon var söt och att musiken var ganska trallvänlig. Jag kommer ihåg ett kassettband som Carola prydde omslaget på. Senare fanns det även en vinylskiva och som ni säkert förstår så hände detta någon gång på 30-talet. Allt detta utspelade sig innan hårdrocken gjorde sin entré och fullständigt slukade min själ, tuggade på mitt sinne och spottade ut en liten kille som inte längre hade plats för svensk pop i sitt hjärta.
Massvis med år senare så satt jag och tittade på MTV när 3 stycken extremt feminina småpojkar uppenbarar sig med en låt där refrängen är så extremt korkad att den blev bra. Jo, jag tyckte faktiskt denna låten var väldigt bra. Några år senare brukade jag försöka rättfärdiga mig med att "Jo man jag gillade ju den låten innan den spelades sönder på radio". Det kvittar ju såklart, det är en rätt kass låt och helt klart väldigt pinsam.
På fjärde plats är en helt annan typ av låt och gäng med grabbar som jag inte vet hur jag ska förhålla mig till. Jag är högst medveten om att jag är den enda människan i världen över 20 år, med en slang mellan benen, som gillar denna låt. Men i detta fallet ska jag inte komma med några bortförklaringar eller påhittade historier om varför den är så bra. Den är fan bara det.
Och samma sak gäller med killen på femte plats. En idol-deltagare som är helt sjukt bra. Idol i sig brukar ju kasta ur sig den ena sopan efter den andra men Sebastian är ett undantag av rang!

1 kommentar:

 1. LOL @ Hanson! Tänker bara på Quagmire som trodde att Taylor Hanson var en tjej...oerhört kul (hittar inget vettigt klipp nu).

  Peter: If you could be stranded on a desert island with any woman in the world, who would it be?

  Quagmire: Taylor Hanson.

  Joe Swanson: Taylor Hanson is a guy.

  Quagmire: [Laughs] You guys are yankin' me. "Hey, let's put one over on Quagmire."

  Peter: No, he's actually a guy, Quagmire.

  Quagmire: What? That's insane. That's impossible.
  [Pause]
  Quagmire: Oh God. Oh my God. I've got all these magazines. Oh God.

  SvaraRadera