måndag 19 oktober 2009

Geografi, del 2. Ven

  1. Tycho Brahe
  2. Cyklar
  3. Människor och djur
  4. Kommun
  5. Musik
Dags för nästa del i denna enorma följetong. Jag kommer idag lista saker om ön Ven vilket i förhållande till Kina är något mindre. Anledningen till dagens lista är helgens utflykt till just denna ö.
Den coolaste och mäktigaste snubbe som någonsin bott på ön Ven är utan konkurrens Tycho Brahe. Denna dansk var extremt förtjust i astronomi, bygga stora prylar i järn och rita kartor. Tycho uppfann dessutom en hel del planeter, månen, incest, centimetern och supernovor.
På ön Ven fullständigt vimlar det av cyklar så att alla besökare/turister kan cykla runt på de pittoreska småvägarna. Invånarna på Ven cyklar dock aldrig utan kör alltid moped och åker buss. Vet faktiskt inte varför de som bor på Ven inte cyklar men jag utgår ifrån att de är extremt lata.
Det bor ca 350 personer på Ven och 4 miljarder får. Alla som bor på Ven klär sig i fårkläder och äter fårost. Vi blev bjudna på en dryck av en kvinna från Ven som skulle innehålla fårull. Va? Fårull i dryck! Sinnessjukt äckligt. Denna dryck var från ett medeltidsrecept och var Ven's motsvarighet till glögg. Well det kvittar om receptet är från medeltiden om det ändå smakar röv. Kanske finns en anledningen till att ingen annan förutom kvinnan från Ven i fårakläder valt göra denna dryck sen medeltiden.
Ven tillhör Landskorna kommun och Landskrona är sådär kul.
Det finns ingen musik på Ven och av naturliga skäl då ingen hårdrock. Jag frågade en liten pojke hur de klarade sig utan hårdrock (läs musik) och han sa att de visst hade hårdrock på ön. Efter att ha hoppat upp och ner och skrikit som en idiot i 2-3 minuter fick jag lugna honom och vänligt att förklara att det där var inte alls hårdrock utan bara jävligt obehagligt och kan förmodligen ge men för livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar