torsdag 8 oktober 2009

Geografi, del 1. Kina

  1. Drakar
  2. Kung Fu
  3. Coola kläder
  4. Munkar
  5. Musik
En lista som titeln avslöjar kommer följas upp med fler delar. Denna gång kommer jag lista saker om landet Kina.
Kina är det enda land idag som fortfarande har rätt gott om drakar. Nu snackar vi inte om medelålders välklädda män eller kvinnor som bestämmer om de ska låna ut pengar till dig eller inte, utan om eldsprutande, flygande, förbannade drakar som äter kineser. Utan dessa högst levande kinesiska drakar så hade 80% av alla tatueringsstudios varit tvungna att gå i konkurs eftersom drakar är ett extremt populärt motiv att rista in i kroppen. Och hur lamt hade det inte varit att tatuera in ett djur som inte finns eller är utrotat?
Karate har varit rätt lamt ända sen den där filmen om en ung kille och hans problem med ett gäng som tillhör en klubb som heter Cobra Kai. Det enda som var kul med den filmen är namnet Cobra Kai. Oerhört tufft namn. Så medans Karate har varit passé sen -84 så har Kung Fu alltid varit helt rätt. Man kan sammanfatta storheten med Kung Fu i 2 ord, eller namn; Bruce Lee. Jösses vilken cool katt!
Alla som bor i Kina har identiska kläder. De är svarta, väldigt bekväma och saknar blixtlås. Eftersom man alltid utövar Kung Fu i sina vanliga, svarta och väldigt bekväma kläder så kan man lätt tro att precis alla i Kina är feta på Kung Fu, och det är sant. Alla som bor i Kina kan Kung Fu.
Munkarna i Kina är även de tuffast i världen. Jämför gärna någon trist europeisk munk med en Kina-munk så förstår du snabbt varför. Kina-munken kan Kung Fu, flyga och mixtra med krut. Dom ber dessutom inte lika mycket som de trötta munkarna i Europa.
I Kina bestämmer oftast staten vad som är okej att lyssna på. Extremt smidigt!

Avslutningsvis så är kineser rätt förtjusta i att döda/avrätta för lilla minsta samt att flickebarn är värda sin vikt i grus. Det är inte alls coolt.

1 kommentar:

  1. "Eftersom man alltid utövar Kung Fu i sina vanliga, svarta och väldigt bekväma kläder så kan man lätt tro att precis alla i Kina är feta på Kung Fu, och det är sant. Alla som bor i Kina kan Kung Fu."

    Helt rätt och fruktansvärt kul.

    SvaraRadera