måndag 28 september 2009

With my sword by my side

  1. Riddarsvärd
  2. Japansvärd
  3. Lasersvärd
  4. Värja
  5. Låtsassvärd
Att bära svärd är idag inte alls okej. Delvis pga knivlagen men svärdet är helt enkelt inte lika tufft längre. Det är dock oerhört gångbart att sjunga om svärd vilket många rockorkestrar så framgångsrikt gjort. Men om man då skulle lista svärdet så kommer jag fram till ovanstående lista.
Riddarna hade helt klart de ballaste svärden. Sjukt stora, klumpiga och säkert jättetunga. Ändå envisades dom med att bära med sig det hela tiden. Ascoolt.
Alla svärd som användes i Japan var också tuffa och säkert vassa som tusan. En ninja kunde ses promenera med sitt vassa, och förmodligen snabba, svärd. Då gjorde man rätt i att hålla sig undan.
Lasersvärd är ju helt overkligt med ändå rätt tufft. Alla har vi som barn fäktat i luften med en pinne och gjort massa "voom" "voom" ljud och lekt att vi var kära i vår egen syster och ville döda farsan.
Värjan är dock inte speciellt tuff. Skitliten och tunn. Ska man peta någon till döds med den eller?
Låtsassvärd är dock det sämsta man kan ha, om du inte låtsas att det är gjort av laser såklart. Låtsassvärdet brukar nästan alltid finnas vid sidan av en 17-årig kille som klätt ut sig till en alvprins. Skitdumt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar