onsdag 30 september 2009

Hårdsrocksmode

 1. Överkropp
 2. Underkropp
 3. Ytterkläder
 4. Huvudbonad
 5. Accessoarer
 6. Skor
Att klä sig som en hårdrockare varierar såklart beroende på situation, arbetsform, attityd, ålder och välstånd. Jag tror det är få poliser och doktorer som springer runt med nitarmband och Judas Priest-ryggmärken men när uniformen väl glider av så syns säkert en snyggt urtvättad KISS t-shirt. Och om ditt arbete utförs på ett kontor där du kanske måste ha kostym eller träffa kunder dagarna i ända så får du helt enkelt kompensera med väldigt mycket hårdrock efter 17.00. Ja, jobba längre än 17.00 är inte hårdrock. Och när vi ändå är inne på det här med tider och arbete så är arbete inte speciellt mycket hårdrock men det är ett nödvändigt ont för att kunna klä sig som en hårdrockare. Och kom ihåg; att stjäla dina kläder är inte coolt. Om ditt arbete är att utöva hårdrock (sjunga, spela gitarr eller trumma) och få pengar för det, då har du förhoppningsvis redan koll på allt jag kommer nämna.

Överkropp
T-shirts med tuffa band som motiv, så kallade "music t-shirts", är extremt rätt. Desto mer slitna desto bättre. Ska du prova på en t-shirt utan bandmotiv, undvik då allt med vikingar och vargar. Vikingar och vargar må vara ballt att sjunga om men att visa upp dom är konstigt.
Att bära en skjorta är svårare. Det kräver en viss status för att komma undan med en skjorta som hårdrocksplagg. Men om du nu måste det så dra antingen på dig en ljus jeansskjorta eller en svart skjorta. Det är jävligt viktigt att du undviker skjortor med tryck. Har du någon gång sett en snygg Motörhead-skjorta? Skit i vanliga tröjor. Det värmer bara och inget annat.

Underkropp
Extremt slitna jeans eller skinnbyxor är coolt. Men det är så enormt få som kan bära upp ett par skinnbrallor. Slash lyckas med det, Kirk Hammet klarar det inte. Du behöver aldrig ha underkläder. Kalsonger är fan inte hårdrock.

Ytterkläder
Jag vet, ytterkläder låter rätt mammigt men med detta menar jag jackor, västar och annat som du kan tänkas ha till din t-shirt. Med ytterkläder menar jag däremot in mantel. Det är bara snubbar som håller på med live som bär mantel och det kan vi nog enas om att det är inte alls hårdrock. Långa rockar är knepigt. Med fel rock riskerar du att se lite Matrix ut eller väldigt militärisk ut. Så skit i rocken helt enkelt. Satsa istället på en jeansjacka.

Huvudbonad
Hatt är stenhårt. Men att bära hatt kräver verkligen sin karl. Det blir skitfånigt om du slarvar med de andra hårdrockskläderna och tror att en hatt kan rädda dig. Nix.
Keps ska du undvika. Det är bara Nicke Hellacopter som klarat av att bära det och ändå se rätt hårdrock ut. Sombrero, fez och indianskrud ska du sky som pesten.

Accessoarer
Feta kedjor i guld eller sjukt stora klockor på bröstet ska du alltid undvika. Men annars kan du kasta på dig vad fan som helst. Så länge det antingen ser fräckt ut eller låter mycket så är du hemma.

Skor
Boots av ormskinn är extremt ballt. Har du inte råd med det så kan du göra ett par egna med ett par vanliga tretorn-gummistövlar, corn flakes och lim. Sneakers är faktiskt rätt hårdrock tack vare Iron Maiden. Har ni sett Dave Murray i något annat än sjukt stora vita sneakers? Så alla ni som gillar sneakers, tacka Dave och hans extremt stilsäkra kompisar i bandet.

Förklaringen till listplaceringen för de olika attributen är att du klarar dig med bara hårdrock på överkroppen, även bara på underkroppen. Allright, bar underkropp kanske inte låter som det borde inneha första placeringen men en Metallica t-shirt och svajjande *** är hårdrock. Sen är listan helt vidöppen. Ytterplagg är fränare än huvudbonader men inte mycket. 5:a och 6:an är jämnt skägg.

Ska tillägga att förutom ovanstående guide i hur du klär dig som en hårdrockare, så måste du alltid undvika kamouflage som mönster. Det är bara folk som lyssnat på Limp Bizkit som går runt med kamokläder och Limp Bizkit ÄR INTE HÅRDROCK!

4 kommentarer:

 1. Haha, det det var bra! :-)

  SvaraRadera
 2. Felfri rangordning!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt!

  Här är en kille som lajvar med svärd och mantel av råttpäls(?)
  http://www.youtube.com/watch?v=Sj7UBgVVew8

  Här är en annan i indianskrud (som sagt inte särskilt hårdrock): 2:42 in i videon
  http://www.youtube.com/watch?v=Hm4ohAcGJWg&feature=fvst

  SvaraRadera
 4. Matrix är faktiskt en hyllning till Hårdrocks kulturen

  SvaraRadera