söndag 27 september 2009

Fel låt vann

  • I just called to say I love you, Stevie Wonder
  • För fet för ett fuck, Svullo med Electric Boys
  • Smoke on the water, Deep Purple
  • We're not gonna take it, Twisted Sister
  • Englishman in New York, Sting
  • Wind of change, Scorpions
Denna lista är i punktform, alltså en punktlista. Det finns ingen inbördes rangordning och en punkt är lika mycket värd som vilken annan punkt som helst. En tanke som inte alltid varit applicerbar i Sjöbo.
En sån här lista kan göras precis hur lång som helst och detta är enbart ett axplock utav artister som blivit väldigt stora med "fel" låtar. Och en låt som jag anser vara fel kan möjligen vara helt rätt för dig, men det är ointressant just nu.
I just called to say I love you är verkligen inte alls bra. Det är orättvist att jämföra den med andra fina bitar av Stevie men jag vill understryka att det är inte en eventuell jämförelse som gör I just called to say I love you så enormt svag. Den är faktiskt bara väldigt dålig.
Låten med Svullo och Electric Boys är knepigare att döma. Låten i sig är ju faktiskt lite rolig, Svullo var fan riktigt kul emellanåt och Electric Boys är störst. Det som är fel i detta fall är att väldigt många förknippar Electric Boys enbart med denna låt. Och det är där det blir fel. Electric Boys borde inte bara vara kända för fucklåten, de borde vara kända för denna.
Smoke on the water är en bra låt. Men är den i närheten av detta?
Twisted Sisters bidrag till denna lista är ett praktexempel på en riktig skitlåt som blev stor och gjorde bandet större trots en djävulskt kass låt. Vill man lyssna på Twisted ska man lyssna på The Price.
Detsamma gäller nästa artist, Sting. Okej, han är inte direkt hästbra överlag men jämför gärna Englishman in NY med I hung my head. Och när ni blivit övertygade så letar ni upp versionen med Johnny Stålar, där kommer ni kapitulera totalt.
Scorpions är tyskt, löjligt tyskt och jag gillar överlag tysk metal/rock. Tyskland som land? Not so much. Men Scorpions problem är ju att de ger ut 800 Wind of Change-låtar när de borde satsa mer på Your Light-prylar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar