fredag 25 september 2009

Vänner

1. Sagofigurer
2. Superhjältar
3. Rika
4. Kriminella
5. Psykopater

Att ha en sagofigur som vän är så klart rätt omöjligt, om du inte är väldigt ensam och även pratar med dina växter. Men om det vore möjligt så skulle det nog ändå vara lite knepigt.
- Tjena Gandalf. Ska du med och ta en bira ikväll?
- Nej, kan inte tyvärr. Ska fimpa en elak drake ikväll.
- Allright, imorgon kanske då?
- Kan inte då heller tyvärr. Det var några småttingar som ville ha hjälp med att pajja en ring.

Superhjältar och nog också svårt att "keep up" med. Om man frågar stålmannen om han vill ut och dricka öl så föreslår han säkert på toppen av en pyramid eller jävligt nära solen. Jättesvårt.
Extremt rika vänner är nog inte heller så enkelt. Om de vill att man ska hänga med till St Tropez i helgen så får man vackert svara att man måste nog lägga undan lite först, i något år eller 2.
Kriminella vänner är också knepigt. Det är säkert coolt om man själv är kriminell men annars kan det uppstå situationer som är svåra att hantera. T ex om ens polare ber en vänta med motorn igång utanför banken eller om man kan ta hans väska också när man ska flyga hem från Thailand.
Psykopater är dock absolut värst som kompis. Okej du kanske inte blir vän med en psykopat men din kriminella vän kanske väljer att löpa linan fullt ut och börja mörda helt vilt. Det är då man börjar frysa ut psykopaten genom att inte svara på hans SMS.
Alla dessa vänner är ju knepiga men sagofigursvännen är nog ändå bäst. Enormt bekvämt att be sin polare Gandalf att trolla fram en tunna mjöd om man inte hann gå till systembolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar